acw seo


SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO işlemleri sayesinde arama motorları web sitelerini daha kolay bir şekilde tarayabilmektedir. Bunun için SEO’ya ait belli başlı teknik kriterler mevcuttur. SEO, (Search Engine Optimization) teriminin kısaltılmış halidir. Search Engine Optimization kavramının türkçede karşılığı “arama motoru optimizasyonu”dur.

SEO’yu bir web sitesinin iyileştirilmesi konusunda arama motorları için yapılan iyileştirmeler olarak tanımlayabiliriz. SEO’nun kullanılmasındaki asıl amaç ise web sitesinin değerini artırmaktır. SEO kullanarak web sitesinin değerini artırma aynı zamanda o sitenin arama motorunda üst sıralara çıkmasını sağlar. Site üst sıralara çıkarsa siteyi ziyaret eden kullanıcı sayısı artar ve sitenin sahibinin geliri yükselir.

SEO, arama motorlarında üst sırada çıkmak için yapılan iyileştirmeler ve optimizasyonlardır. SEO, site içi ve site dışı olarak ikiye ayrılmaktadır. SEO, arama motorlarında üst sıralara çıkmak adına yapılan tüm iyileştirmelerin tamamını kapsamaktadır.

SEO, arama motorlarında söz konusu sitenin üst sıralara çıkmasını sağlamak adına yapılan çalışmaların tamamıdır.

Bu bağlamda SEO’nun açılımını kontrol ettiğimizde dahi buna yönelik olduğunu görebiliyoruz. SEO’nun açılımı “Arama Motoru Optimizasyonu” yani arama motorların üst sıralara yerleşmek için yapılan iyileştirmek hareketleridir. Bu konuda ki amaç ise sitenin kullanıcı kitlesinin sayısını artırmak ve sitenin içerisindeki bilgiyi daha çok kullanıcıya götürmektir.

Normalde en kral içerikli web sitesi de yapsanız bu site SEO’ya uygun değilse belli başlı kullanıcı kitleniz olmaz. Yani doğal yollar ile kullanıcı yada ziyaretçi sayınızı arttırmanız neredeyse imkansızdır. SEO, web sitelerin doğal yollarla ulaşamayacağı web popülerliğine, doğal görünen yöntemler vasıtasıyla bu web popülerliğine ulaştırma sanatıdır.

SEO Nasıl Yapılır ?

SEO’ya doğal yöntemler kullanılmamasına karşın doğal popülariteye kavuşma sanatı diyebilirsiniz. Bu popülariteye ne kadar doğal yollar ile ulaşılırsa o kişi SEO konusunda bir o kadar uzman demektir.

Popülarite olarak bahsettiğimiz olay meşhur olmaktır. Bildiğiniz üzere internet dünyasında reklamınızı en iyi şekilde yapmanızın başlıca yolu arama motorunda web sitenizi en üst sıralara taşımaktır. Bununla birlikte eğer ki sitenizin üst sıralara taşımak istiyorsanız sizde bunun için bir reklam yapmanız gerekir. Siteniz için ne kadar çok reklam yaparsanız siteniz arama motorunda o kadar üst sıraya çıkar.

Google, bir sitenin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayısının düzenl bir şekilde artmasından ve site hakkında yapılan bilgilendirme ve link paylaşımlarından anlamaktadır. Bu bahsettiğimiz paylaşımların sayısı ne kadar artış gösterirse sitenin değeride bir o kadar artar. Bu artış konusunda başarılı olursanız siteniz doğal ve sağlam bir yapıya kavuşur.

Google, siz site açar açmaz, o siteyi direkt gözlem altına alır ve açtığınız sitenin gelişimini yakından takip eder. Bu takip sonucunda Google’ın siteniz ile alakalı görüşü arama motoru sıralamanıza direkt olarak yansır.

Kategoriler



Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz