internette güvenli şifre


İnternette Güvenli Şifre Nasıl Olmalı?

Baştan söyleyelim; uzun şifreler, kısalara göre her zaman daha güvenilir değildir. Bir şifrenin uzun olması güvenliği etkileyen faktörlerden sadece birisidir. İnternette bazı web adresleri ya da yazılımlara erişmek için hepimizin hesaplarında güvenlik amaçlı şifreler mevcut. Peki, şifreleri ne kadar güvenli seçiyoruz? İnternette kullandığımız “Güvenli Şifre” nasıl olmalı?

– Öncelikle, şifre oluştururken şifrenizin 7 ya da 8 karakter içermesine özen gösterin. Şifrenizde rakam ve sembollerin yer alması son derece önemli.

– Her hesap için ayrı şifreler kullanmaya çalışın. Aksi takdirde şifreniz bir şekilde bir siteden sızmışsa diğer hesaplar da onunla birlikte kırılmış olur. Bunu engellemek için ayrı şifre belirleyin. 

– Kurduğunuz cümleyi aralarda boşluk bırakmadan şifre yapın. Ya da cümlenizin ilk iki karakteri sizin şifreniz olsun.  Örnek verecek olursak “10yıldırAnkaradayaşıyorum.”, “10yıAnya” gibi.

– Eğer siz kendi şifrelemelerinize güvenmiyorsanız, birçok şifre oluşturma programları veya sitesi internette mevcut. Bu programlar inanılmaz özgün ve çok güçlü şifreler oluşturabiliyor. Bunlara bir göz atmanızda fayda var.

– Şifrenizi yakınlarınız dâhil kimseyle paylaşmayınız. Paylaştığınız kişi ya da kişiler hatırlamak için güvensiz yöntemlere başvurabilir. 

– Trojan ya da Worm virüslerine karşı, internete bağlandığınız her bilgisayarda güvenlik yazılımlarının olmasına dikkat edin.

– İnternet ortamında güvenli şifre için gereken önemli noktalardan bir diğeri, ortak alanlarda kullandığınız bilgisayarlardan hesaplarınıza girdiğinizde “Beni sonra hatırla” seçeneğini asla işaretlememenizdir. Kullandığınız bilgisayarda işiniz bittikten sonra ise direkt sayfayı kapatmayınız. Bağlı bulunduğunuz web sitesinde ‘Çıkış’ ya da ‘Logout’ seçeneğine tıkladıktan sonra işleminizi sonlandırın.

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz