Google One Nedir?

Google tarafından oluşturulan dosya depolama ve senkronizasyon hizmeti Drive, yerini Google One’a bırakıyor. Dünyada en çok kullanılan bulut teknolojisiyle (Cloud Computing) popüler olan Drive, artık hayatına Google One olarak devam edecek. Bulut çözümünde yeni bir devri başlatması düşünülen Google One, Drive’da bulunan verileri siz hiçbir işlem yapmaya gerek olmadan kendisine taşıyacak. Drive depolama alanı, Google One’a dönüşecek.

Peki, Google, One için tüketicilerden bu hizmet karşılığında ne kadar ücret talep edecek? One için Google’ın, en düşük seçeneği ayda 1 Dolar 99 sente 100 GB’lık bir depolama alanı olacak. 2 Dolar 99 sente ise 200 GB’lık depolama alanı verilecek. 9 Dolar 99 sent veren tüketiciler ise 2TB’lık bir alana sahip olabilecek. Google’ın kampanyası dâhilinde daha önce Drive’dan, 1TB’lık hizmet alanlar ek bir ücret ödemeden kapasitelerini 2TB’a çıkarabilecek. Bu depolama alanını da Google One, ailenin beş üyesiyle paylaşmasına imkan verecek. Ailedeki her birey, alanda kendi bölgesine depolama yapabilecek. Ticari odaklı ‘G Suite’ paketinde ise Google, bir değişiklik yapmayacak.

İlk olarak Amerika’da kullanıma açılacak Google One, daha sonraki aylarda diğer ülkeler tarafından değerlendirilecek. Yeni bir alt yapıyla tüketicinin karşısına çıkacak One’ın, bulut depolamasını daha efektif hale getirmesi bekleniyor. One’da ayrıca şirket uzmanlarına canlı erişim sağlanabilecek. O anki sorunlar ya da talepler direkt olarak uzmanlar tarafından yanıtlanabilecek.

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz