sosyal medya reklam kampanyası


Sosyal Medyada Reklam Kampanyası Önce Bilinmesi Gerekenler

ACW reklam ajansı olarak bir sosyal medya yazımızla daha karşınızdayız. 🙂

İnternet kullanıcılarının ürettiği içerikleri online ağlar vasıtasıyla paylaştığı platformların genel bir addır, sosyal medya. Anlık olaydaki düşüncelerden haberlere, fotoğraflardan videolara kadar birçok görüş bu medyada hızlı bir şekilde yer alabilir. Gelişen dünyada da sosyal medya, ister bireysel isterse de markaların ürün tanıtımı için önemli bir pazar halini almıştır. Bu nedenle, sosyal medyada reklam kampanyası son derece önemlidir. Yoğun bir şekilde kullanılan bu online ağdaki, markalar düşük bütçelerle hedef kitlelerine en iyi şekilde ulaşabilir. Bu kapsamda sosyal medyada reklam kampanyası öncesi bilmeniz gerekenlerden bazılarını sizler için sıraladık.

– Neden reklam kampanyası düzenliyorsunuz? Yani markanızı mı tanıtmak istiyorsunuz? İmajınızı mı güçlendirmek istiyorsunuz? Yoksa yeni müşteriler bulup, satışlarınızı mı arttırmak istiyorsunuz? Önce buna karar vermeniz lazım. Hepsini aynı anda yapamazsınız.

– İşinizin özünü en iyi şekilde tanımlayınız. Tüketiciye en sade şekilde işinizi nasıl anlatabileceğinizi bulun.

– Sonra bu tanımı hangi hedef kitlesine vereceksiniz? Hedef kitlenizi belirleyin. Yaş grubu, cinsiyeti hatta tüketicinin gelir durumu gibi birçok etmeni değerlendirin. Tanımın, hedef kitlenizin inanç ve değerlerine uygun olmasına önem gösterin.

– Mesajlarınızdaki başlıkların dikkat çekmesini sağlayın. Merak ve şüphe uyandırırken ilgisi olmayan yanıltıcı içeriklerden de uzak durun. Çünkü tüketici kendinin kandırıldığını anladığı anda olumsuz bir tutum sergileyecektir.

– Reklamlarınızı yayınlayacağınız tarih ve saatlere çok dikkat edin. Önceden bir paylaşım planı yapın. Doğru zamanda, doğru içerik belirlemelisiniz. Aksi takdirde hem maddi hem de manevi olarak zararlar görebilirsiniz.

Kategoriler



Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz