reklam ajansı iletişim teknikleri


İstanbul’da Reklam Ajansı

Reklamcılık yaklaşık 200 yıldır var olan bir sektördür. Reklamcılık sektörü bu kadar uzun yıllar var olmasına karşın bu sektörle alakalı piyasada oldukça bilgi kirliliği var. Günümüzde reklam materyalleri üreten firmalar veya bu tip matbaalar dahi kendilerini reklam ajansı olarak nitelendirir oldu. Fakat işin gerçeği reklam ajanslığı yalnızca materyal üretip basmakla olmamaktadır. Reklam ajanslığının çok daha kapsamlı hünerleri mevcuttur.

Reklam ajansı, bir şirketin, kuruluşun veya kurumun marka olarak bilinirliğini artırmaya yönelik adımlar atar. Bu bilinirlikle beraber firmanın bu bağlamda gelirini artırmak amacıyla reklam ajansı, çeşitli tanıtımlar yapar. Reklam ajansları, ön pazar araştırmasından tutun, sonuç raporlamaya kadar markanın tüm sürecini kontrol eder. Bı kontroller neticesinde markanın gelirini artırmaya yönelik girişimlerde bulunur.

Reklam ajanslarının hizmet konusunda 4 ana hizmeti mevcuttur;

  • Müşteriler için reklam çalışımalarını yayınlayacak medya organları ile anlaşma sağlayarak, yayınlanacak reklamı uygun fiyata getirmeye çalışır bu bağlamda anlaşma sağlamak
  • Pazarlama konusunda müşterilerine tavsiye vermek
  • Reklamların radya, afiş, televizyon ve sinema gibi kanallar aracılığıyla tanıtıma ön ayak olmak
  • İletişim adına müşterilerine bilgi vermek ve onlara bu yönde tavsiyelerde bulunmak

Reklam Ajansları İçin Bilinmesi Gerekenler

Reklam ajanslarının detaylı olarak iş tanımını yapmadan önce  reklam ajansları ile ilgili bazı bilinmesi gereken hususlar mevcuttur. Bu bağlamda reklam ajansları, firmaların ulaşmak istediği potansiyel kitle ile firma arasında adeta bir köprü görevi görür. Firmalar reklam ajanslarını kullanarak ulaşmak istediği potansiyel kitleye ulaşmış olur. Reklam ajanslarının medya-yayın organlarından bağımsız bir şekilde faaliyet göstermesi ortaya daha güzel bir iş çıkmasını sağlamaktadır. Bununla birlikte reklam ajansları kadrolaşırken oldukça dikkatli davranmalıdır. Çünkü reklam ajansları yaptıkları işle müşterileri direkt olarak etkiler. Bu nedenle işin her aşamasında dikkatli bir şekilde karar verilmeli ve işe uzman kişiler alınmalıdır.

Reklam ajansları sürekli olarak müşteri adına çalışıp yine müşteri adına iş yapmaktadır. Bu süreçte ise reklam ajansları, reklam oluşumlarının her aşamasından sorumludur.

Reklam Ajanslarının İş Tanımı

Reklam ajansları firmalar adına yaratıcı tasarımlar üretip bu tasarımların uygulanmasını sağlayan aracı bir kurumdur. Reklam ajansları bu yaratıcı tasarımları, firmanın kullanmak istediği iletişim tekniklerini saptayarak ortaya koyar. Reklam ajansları, çalıştıkları firmanın profilini ve analizini yapar. Sonrasında bu konu ile alakalı çalışmalara başlar. Bunun için öncelikli amaç ise firmayı istenen kitleye tanıtmak ve bu bağlamda firmanın gelirlerine katkıda bulunmaktır. Bunun için reklam ajanslarının çeşitli yöntemleri mevcuttur. Güzel bir tanıtım için reklam ajansları çeşitli ve birbirinden şık tasarımlar ortaya koyabilir.

Kategoriler



Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz