acw-istanbul-reklam-ajansi


İnternet Reklamcılığı Nedir? Reklam Ajansının Görevleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hem firmaların pazarlama stratejileri hem de tüketicilerin ihtiyaçlarına ulaşma alışkanlıkları hızlı bir şekilde değişti. Tüketicilerin interaktif iletişim araçları sayesinde sanal ortamlarda daha çok aktif olup vakit geçirmeye başladı. Bu eğilimle birlikte kullanıcılar, ihtiyaçlarını karşılamak için adeta internet ortamına taşıdı.

Artık tüketiciler geleneksel araçlarından farklı olarak, web siteleriyle doğrudan etkileşim haline girdi. Bunun doğrultusunda da günümüzün en çok tercih edilen reklamcılık metodu ‘internet reklamcılığı’ oldu. Ürün veya hizmetlerini internete sunan firmalar, stratejileri gereği online pazarlamada reklam paylarını arttırdı.

İnternette Nerelere Reklam Verilir?

Dünya genelinde internet ortamında en fazla reklam verilen mecra; hem hedef kitleye doğrudan ulaşma hem de ekonomik olması nedeniyle geçen sene itibarıyla sosyal medya siteleri oldu.

Arama motorlarında çıkan sonuçların yanına sponsor bağlantı olarak da reklamlar verilebiliyor. Ayrıca bazı haber, yazılım ve forum gibi web sitelerinin reklam alanları vardır. Bu tanımlanmış bölümlere günlük, haftalık, aylık ya da yıllık olarak belirli bir ücret karşılığında ister resim ister metin halinde reklamlar verilebilir. İnternet reklamcılığının belki de en fazla suistimal edileni olarak tanımlanan türü “Spam Mail” olarak bilinen e-mail reklamcılığı. Tanıtım amacıyla atılan reklam mailleriyle, daha fazla etkileşim içinde olunurken herhangi bir zahmete girilmeden tüketiciye ulaşım sağlanmaktadır.

İnternet reklamcılığını en olumlu yanı ise reklamın kaç kişiye gösterildiği, tıklanma sayısı ve nerelerde daha etkin bir tanıtım olduğuyla alakalı interaktif sürecin görülebilmesidir.

Acw İstanbul reklam ajansı olarak bir blog yazımızın daha sonuna geldik. 🙂

 

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz