Firmanız için e- ticaret stratejileri

Sosyal medyada var olmanın gerekliliği ve e-ticaretin önemi; küçüğünden büyüğüne her ticari firma hatta kamu kuruluşları tarafından kabul edilmiş olması bizleri çok mutlu ediyor. Gerçi hala uygulama kısmı bariz sıkıntılı. Eş dost eleman üzerinden sosyal medya ve e-ticaret yönetimi çabası filan ne yazık ki hala devam. Bu yüzden biraz öğretici, biraz yönlendirici yazılara da biz devam ediyoruz.  Bu yazıda da sosyal medya iletişimi için faydalanabileceğiniz belli başlı birkaç e-ticaret stratejisinde ve işletmenize sağlayacağı faydalardan bahsedeceğiz.  

Çok Kanallı Pazarlama

Tüm yumurtaları aynı sepete koymak gibi bir şeydir e-ticarette tek kanal üzerinden pazarlama yapma; attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmek zorundadır yoksa her şey boşa gider. Kural basit ürün ya da hizmetinize uygun olmak şartıyla ne kadar fazla kanal kullanırsanız o kadar iyidir. Hedef kitleniz dahilindeki tüm kişilerin satın alma davranışları doğal olarak da satın alma kanalları değişiklik gösterir. Kimi cep telefonundan kimi tabletinden kimi de laptop üzerinden alışveriş yapabilir.   Bu nedenle online mağazanızın tabletten telefona laptoptan masa üstüne her cihazla, hatta her arama motoruyla ve hatta hatta mac ile pc cihazlarıyla uyumlu olması gerekir. 

Özgün İçerik

Artık online dünyanın olmazsa olmazı temel iletişim materyali içeriklerdir. Özellikle pazarlama mecrası olarak e-ticaret sitelerini tercih eden firmalar için içeriğin değeri daha da artar. Öyle ki içerikleriniz için belirleyeceğiniz konseptler firmanızın e-ticaret stratejisindeki en önemli nokta, hatta temel olmalıdır. Ürün ya da hizmetinizi ön plana çıkaran, rakiplerinizden sizi ayrıştıran, markanıza özgü içerikler dijital dünyada ön plana çıkmanızı ve markanızın fark edilir olmasını sağlar. Burada özellikler belirtmek isteriz ki online dünyada düzenli olarak iletişim gerçekleştirmek, yani periyodik aralıklarla içerik paylaşmak bir markanın asla ve asla es geçmemesi gereken hayati bir konudur.

Sosyal Medya

Nerdeyse içerik kadar önemli bir diğer konuda markanızın sosyal medya etkileşimleridir. Günümüzde markaların hedef kitleye en direkt ulaşılabildiği mecra, sosyal medya. Artık bir ürün ya da hizmetin; tercih edilirliğini sağlayan en önemli unsur, sosyal medyadaki popülerliği ve görünürlüğü. Bu sebeple e-ticaretiniz için sosyal medyadaki varlığınız da en az özgün içerik üretimi kadar önemli bir konudur. Fark yaratan mümkün mertebe interaktif ve yaratıcı kampanyalar ve sosyal medya içerikleriyle hedef kitlenizle temasınız sürekli en üst seviyede tutmaya çalışın. Ve Sosyal medya reklamları içinde kesinlikle bütçe ayırmanızı tavsiye ederiz. Etkilerini çok net göreceksiniz.

e-ticaretinizin göz önünde olduğu sosyal medya likelarınızın başını alıp gittiği günlerde görüşmek üzere.

Kategoriler




Author
Ceyhun YeşilyurtCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz