Dijital Dünya’nın Son Dönem Trendleri 2

Bir önceki yazımız Dijital Dünya’nın Son Dönem Trendleri 1 “ de dijital trendlerin neden değişken olduğuna, rekabetin son derece yoğun olduğu bu yenilikçi platformda markanızın neden sürekli güncel olması gerektiğine değinmiş ve son dönemin dijital pazarlamadaki iki önemli trendi Kısa video ve chatbord tarzlarını size aktarmıştık. Okumamış olanlara bu yazımızı okumdan o sayfamızı da incelemelerini tavsiye ederiz. Şimdi gelelim Dijital trendlerini incelediğimiz yazılarımızın ikinci kısmına konu olacak olan iki başlığa.  Gerçek Hikâye ve Global Reklam

Gerçek hikâye

Bir kere her şeyden önce şunu bilmek lazım her pazarlama iletişimi aslında bir hikayenin hedef kitleye anlatılmasında oluşur.  İnsanlar gibi farklı farklı anlatım tarzları kullansa da aslında pazarlama iletişiminde her markanın yaptığı kendi diliyle ürün ya da hizmetinin hikayesini anlatmaktır. Günümüzde özellikle dijital dünyada bir markanın bırakın rakipsiz olmayı az sayıda rakibinin olması bile mucizeye denk bir durumdur. Bu nedenle markaların anlattığı hikayeler; görselliğinden, mesajlarına artık birbirine iyiden iyiye benzemeye başladı. Böylece yaratılan fark sadece iletişimlere ayrılan bütçelere göre ortaya çıkmakta.

Her yerinde fırsat saklı olan dijital dünya tabi ki bütçeye göre dönüş kuralı içinde istisnai bir çözüm sunuyor.  Yapılan araştırmalar bize gösteriyor ki dijital dünyadan ulaştığınız hedef kitle çözüm odaklı ve çözümü gösteren iletişimleri, markanın kendini anlattığı iletişimlerden daha güvenli buluyor ve tercih ediyor. Kullanıcılar faydayı birer bir görmeyi faydanın anlatılmasına yeğliyor.  İşte bu sebepten son dönemde gerçek hikayeler üzerine kurulu marka iletişimleri tüm dünyada son derece trend. Tabi ki bu yaklaşımı da marka kültürünüzle yoğurarak kendinize özgü hale getirmeniz gerekiyor.

Global Reklam

Dijital dünyanın iletişim sve pazarlama alanına getirdiği en büyük kolaylık bütçesel ulaşım kolaylığı olmuştur. Küçük işletmeler ve markalar için reklam ve pazarlama iletişimi her zaman yüksek bütçe gerektiren, pahalı hatta çok çok pahallı bir kalemdi. Ta ki dijital dünya ortaya çıkana kadar. Sektör devleri haricinde hiçbir küçük işletme ya da markanın; bütçeleri nedeniyle yapmayı hayal bile edemeyeceği, uluslararası iletişimler artık çok çok daha düşük rakamlara hatta kendi ülkenizden daha düşük rakamlara hem de bire bir hedef kitleyle temas edebilen, ölçülebilen bir kurguda gerçekleştirilebiliyor. Doğal olarak bu durum sektörlerinin küçük oyuncularına Pazar paylarını geliştirme ve ulaşılabilir hedef kitleyi artırma imkanı sunuyor. İşte bu sebepten günümüzde yerel işletmelerin başvurduğu popüler dijital pazarlama trendlerinden bir global reklamlar.  

Kategoriler




Author
Ceyhun YeşilyurtCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz