Dijital Dünya’nın Son Dönem Trendleri 1

1 ve 0’larla inşa edilen dijital dünya keşfetmeye aç yenilikçi insanların başarı yakaladığı; anayasası değişim ve aksiyon olan bir platform.  Hayatımıza birçok kolaylık getirerek; her geçen gün gerçek dünya ile dijital dünyanın sınırlarının biraz daha iç içe geçmesini sağlayan da tam bu bakış açısı. Doğal olarak böyle bir platformda yer almak, tutunmak ve tercih edilmek için sürekli değişen ve gelişen bu dünyada; standart ve temel bilgilere güvenmek tamamen bir hayalperestlik. Günümüzde hedef kitleye erişmek, pazar payı edinmek, korumak ya da artırmak isteyen bir marka için dijital değişimleri takip etmek, yeni trendlere uyum sağlamak olmazsa olmaz.  

Trend; popüler kültürün her alanında güncel tercihleri anlatan bi terimdir. Yaşamımıza etki eden teknolojiden modaya, toplumsal dinamiklerden sosyal hayatın kurallarına her alanda Trendler gelir geçer ve değişir. Artık popüler kültürün merkezi ve dağıtıcısı haline gelen dijital dünyada bu konuda istisna değildir. Gelin şimdi beraberce dijital pazarlamanın güncel trendlerinde ilk ikiye koyabileceğimizi kısa video ve chatbord yaklaşımlarını inceleyerek markanızın yoluna ufak da olsa bir ışık tutalım. Tabi zamanla bu trendlerinde eskiyeceğini ve değişeceğini unutmamak şartıyla.

Kısa Videolar

Dijital pazarlamada son dönemin en büyük devrimi diyebileceğimiz olay fotoğraftan videoya olan geçiştir. Özellikle üzerine aşırı eleştiriler yapılsa da Tiktok platformu sayesinde hayatımıza giren kısa video anlayışı dijital dünyanın dinamiklerini belirgin şekilde değiştirmiştir. Diğer sosyal medya platformlarının da kısa sürede bu trendi takip etmesi de bu değişimi net olarak ispatlar. Harekette bereket vardır lafının dijital pazarlama versiyonuna kısa video diyebilir.

Günümüz insanı kolaylık peşinde koşan, tahammülü ve sabrı son derece azalmış, zamanı çok kıymetli hale gelmiş bir toplumun bireyleridir. Bu yüzden kısa videolar dijital pazarlamada ürünle ilgili tanıtım verilerini göstermek ve bunu en kısa zamanda hedef kitleye aktarma adına biçilmiş kaftandır.

Yapılan araştırmalarda gösteriyor ki kısa videolar hedef kitle tarafından daha samimi, daha güvenilir ve daha pratik bulunuyor. Kısacası artık marka ve pazarlama iletişimlerinizde önceliği kısa videolara vermiyorsanız en önemli dijital trendlerin birinden uzak duruyorsunuz demektir.

Chatbotlar

Günümüzde hayat tamamıyla inter aktif. Müşteriler hizmet ya da ürün aldığı markalarla herhangi bir konu da anında iletişim kurabilmek, cevap almak istiyor. Herkes kendi dünyasında başrol, tamamıyla bireyselleşen günümüz insanı doğal olarak buna göre ilgi ve alaka beklentisi içinde.

Yapay zekadan faydalanarak müşterilerin standart ve kolay sorularına kalıp cevaplar ya da yönlendirmeler yapabilen chatbotlar hedef kitlenizin tüm beklentisini karşılayamasa da size dönüş yapmak ya da ilgilenmek adına zaman kazandıracak sistemlerdir. Ve kazandığınız zaman müşterinizi kaybetmekle kaybetmemek arasındaki farkı yaratır. 

Dijital trendler yazımızın, ikinci bölümünde son dönemde çok etkin şekilde kullanılan gerçek hikâye ve global reklam  trendlerini inceleyeceğiz, bir sonraki yazı da görüşmek üzere.

Kategoriler




Author
Ceyhun YeşilyurtCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz