kişisel veriler korunabilir mi


Kişisel Veriler Korunabilir mi?

İngiliz veri analiz firmasının, Facebook kullanıcısı milyonlarca kişinin özel bilgilerini izinsiz toplaması sonrası sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada “Kişisel veriler korunabilir mi?” sorusu yeniden akıllara geldi. Peki, verinin en değerli maden olduğu günümüzde kişisel bilgilerimizi nasıl saklarız? Başkasının eline geçmesine nasıl engel oluruz?
Bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacağız.
– Firmaya kendinize ait verileri nereden bulduklarını sorun. Kişisel Verilerin Korunması  Kanunu (KVKK) gereği, Türkiye’de size mesaj gönderen firmaya sorular yöneltebilirsiniz. Firma bunlara cevap vermek zorundadır. Aksi taktirde firmalardan şikâyetçi olabilirsiniz.
– Kişisel verinizi bilmediğiniz yerlerde paylamayınız. Özellikle sosyal medya ağlarında size zorla kimse yaptırmaz. Gerekenden fazlasını paylaşmak sizin elektronik olarak izinizi bırakmanızı sağlar. Bilgiyi nerede, kimlerle ne kadar paylaşacağınız önemli.
– Online alışveriş kanallarına giriş yaparken, sosyal medya ile bağlanmamaya özen gösterin. Hızlı giriş için tek tuşla giriş yapılan siteler, bilgilerin oraya akmasını sağlamaktadır.
– İnternet kullanım oranı masaüstünden daha fazla mobilden yapılmaya başlandı. O yüzden
bilmediğimiz, araştırmadığınız hiçbir uygulamayı cep telefonunuza yüklemeyiniz.
– İnternete wi-fi ile bağlandığınız ortak alanlara dikkat etmeniz gerek. Gizlilik politikasına az da olsa göz atılmalıdır. Faydalı olacaktır.
– Verilerin tutulmasını gerektiren sebep kalmadığında silinmesini isteyin. Şirketle ilişkiniz kalmamış ya da üye olup çıkmışsanız silinmesini talep edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki kişisel veriler, sadece sizin izin verdiğiniz kurum ya da kişiler tarafından bilinebilir.

Acw İstanbul reklam ajansı olarak  bir yazımızın daha sonuna geldik. 🙂

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz