dijital medya planlaması


Başarılı Bir Dijital Medya Planlaması İçin Yapılması Gerekenler

İnsanların web, mobil ve sanal gerçeklik gibi sayısal olarak iletişim kurdukları farklı platformların genel adına, dijital medya denir. Aslında internet ortamındaki her iletişim aracı bir bakıma dijital medya görevi görür. Bu platformlarda başarılı bir planlama için yapılması gereken birkaç noktaya değinmekte fayda var. İşte başarılı dijital medya planlaması için yapılması gerekenler:

  • Öncelikle, bu yeni medyada ne yapmak istediğinize karar vermeniz lazım. Müşteri sayısını mı artırmak istiyorsunuz? Markanın bilinirliğine mi önem veriyorsunuz? Ürün satışı mı yapmak istiyorsunuz? Ya da hizmet tanıtımını mı amaçlıyorsunuz?
  • Ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra ise artık hedef kitleye yönelmelisiniz. Kitlenizin kaynağı nerede? Onların kanalı en yoğun hangi mecrada bulunuyor? Bunu bilmelisiniz. İşte, sizi isteklerinize ulaştıracak belki de en büyük faktörler de hedef kitlenizin en yoğun nerede olduğunu bulmaktır.
  • Bu doğrultuda reklamların yayınlanacağı alanlar belirlenip, doğru bir bütçeyle satın alma işlemi yapılmalıdır.
  • Satın alınan alanlarla ilgili de daha sonra tüketiciye yönelik ölçülendirme yapılmalı. Çıkan sonuca göre kapsamlı bir strateji ve gerekirse de kurguda değişikliğe gidilmelidir. 
  • İşletmenizin ayrıca sosyal medya hesabı çok önemlidir. Etkili bir hesap ya da hesaplar; hedef kitlenize az maliyetle çok hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar.
  • Son yıllarda video içerikleri dijital medyada ürün tanıtımları büyük önem kazanmıştır. Etkileşimin daha fazla olması için şirketinizle alakalı videolara ağırlık vermelisiniz.

Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, başarılı bir dijital medya planlaması yapmanız kaçınılmaz olacaktır. ACW İstanbul reklam ajansı olarak bir blog yazımızla daha karşınızdaydık. Yeni içerikler için bizi takip etmeye devam edin.

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz