Web Tasarımda 2018 Trendleri

Değişen ve hızla gelişen dünyanın sanal penceresi olarak kabul edilen internette, web tasarımları artık büyük öneme sahip oldu. Peki, 2018 yılında web tasarım trendlerinde neler yaşanıyor?

Web Tasarımda Mobil Uyum

Listemizin en başına ‘Mobil Uyum’ maddesini koymamızın nedeni, artık dünya çapındaki web trafiğinin yüzde 50’sinden fazlası mobil kullanıcılar tarafından gerçekleştiriliyor. Mobil cihazlar üzerinden erişim oranının zamanla daha da artacağı düşünülürse, responsive design (kişiye özel duyarlı web) ile site içindeki resim, yazı gibi içerikler ekran genişliğine göre yeniden şekilleniyor. 2018 yılında dünyada ve ülkemizde bu kavram bir hayli popüler olup, tasarımlarda yerini aldı.

 

Siteye Özgü Tasarım İllüstrasyonları

Özellikle 2010 yılı sonrası sitelerde artan stok imaj kullanımı, 2018 yılı itibariyle daha özgür olan illüstrasyon ve vektörel çizimlere bıraktı. Sadece o siteye özgü görüntüler elde etmek için illüstrasyon 2018 yılında web sitelerinde en çok gördüğümüz tasarımlar oldu. Klişeleri bir yere bırakmak isteyen kullanıcılar, illüstrasyon ve vektörel çizimlere yoğun ilgi gösterdi.

 

Video ve Animasyonları Ön Plana Çıkarmak

Dünyada video izleme süreleri ciddi bir artış gösteriyor. Ki Youtube’de 2017 yılında günde 1 milyar saatlik video izlendiği düşünülürse, kullanıcıların alışkanlıkları 2018 yılında web sitelerinde de sürdü. Yapılan araştırmalara göre de videoların sadece metin ve sabit görsel kullanımından daha çok etkili olduğu saptandı. Açıklayıcı videolar, hareket ettirilebilen animasyonlar fazlasıyla 2018 yılında tasarımlarda kullanılıyor.

 

Daha Parlak Renkler

İllüstrasyon ve vektörel çizimlerle birlikte tasarımlarda daha parlak renkler kullanılıyor. Geçmiş yıllarda Material Design‘ı tanıtmasıyla başlayan süreçte, 2018 yılı itibariyle daha parlak, canlı ve fazla renk denemesi hayatımıza girdi.

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz