reklam ajansı


Görsel Tasarım Neden Önemlidir?

Sadece yazıların yer aldığı bir internet ağı asla var olamaz. O yüzden görselliği, internetten ayrı tutmak da imkânsızdır. Dikkat çekici bir görsel tasarım, sayfalar dolusu yazıdan daha çok ilgi çekmektedir.

Kullanıcılar, estetik bir tasarımla birlikte web üzerinde daha iyi deneyimler yaşayabilir. İmajlar, renkler, fontlar ve diğer tüm elementleri stratejik olarak konumlandırarak, ziyaretçilerinizle etkileşimi maksimuma taşıyabilirsiniz. İletilerinizi, haberlerinizi, yazılarınızı yani mesajlarınızı en doğru şekilde karşı tarafa aktarmak için görsel tasarım önemlidir. İyi bir görsel tasarımla aksiyonlar öne çıkar, bilgiler organize bir şekilde site kullanıcılarına aktarılır.

Görsel Tasarımın Önemi

Tasarımı tutarsız olan web sayfaları, ziyaretçilerin siteye girdiği anda karmaşık bir görüntüyle karşılaşmasına neden olur. Ziyaretçiler, bir web sayfasını açtığında ilk olarak bakarlar. Etkileşimi, o sitenin görsel tasarımı sonrası gerçekleştirirler. Ziyaretçiler, web sitenin görsel tasarımını olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirmeleri yani ilk izlenimlerinin ortalaması 0.10 saniyedir.

Web sitenizi tasarlatırken ya da tasarlarken ilk izlenim için çok kısa bir süreniz olduğunu bilerek hareket ediniz. Görsel tasarım sonucunda ilk temas ne kadar iyi olursa ziyaretçiler o kadar web sitesinde kalacaktır. Web sitesine gelen kullanıcılar, ayrıca tasarımın herhangi bir bölümünü beğenmediklerinde de sitenin tamamından çıkış yapıyor. Yani web sitenizin sadece ana sayfası değil, arayüz ya da kategorilerine de özen göstermeniz gerekmektedir. En iyi görsel tasarımın, ziyaretçiye güven ve ilham veren olduğunu unutmayınız.

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz