Seo ve Sosyal Medya İlişkisi

Günümüz dünyasında hemen hemen herkesin aktif bir şekilde kullandığı sosyal medya,hayatımızın vazgeçilmezi olmuş durumda. Bireysel hesaplardan, büyük markalara kadar herkes sosyal medyayı fazlasıyla aktif kullanıyor. İşte sosyal medya ve SEO ilişkisi de tam bu noktada önem kazanıyor. Peki bütün sosyal platformlar için fazlasıyla önemli olan SEO nedir?

SEO açılımı Search Engine Optimization’dur. Türkçe karşılığı ise arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilen SEO; internet için hazırlanan projelerin belli başlı kurallarla, arama motorları için uygun hale getirilmesi olarak tanımlanabilir. Arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için oldukça önemli olan SEO, internet sitemizin daha görünür olmasını sağlar ve sitenizin trafiğini arttırır. Sosyal ağlardaki paylaşım, beğeni ve yorumlar SEO’ya oldukça pozitif bir etki katar. Fakat bu etkiyi doğru kullanıp kişisel hesabınızı veya işletme hesabınızı ön plana çıkarmak sizin elinizde…

Sosyal Medya ile SEO İlişkisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Web Site

Sosyal medya ve SEO ilişkisi için öncelikle web site içerisinde sosyal medya hesaplarına yer vermek oldukça önemlidir. Mevcut sitenin yapısına göre hem çok büyük olmayacak hem de görünür olacak şekilde ekleme yapılabilir. Sosyal medyalara logolarıyla birlikte web sitesinde yer vermek ziyaretçilerin sitelere daha kolay yönlendirilmesi açısından çok daha iyi olur.

Aktif ve Doğru Kullanım

Sosyal medyadaki trafiği arttırmak için hesapları aktif ve doğru kullanmak çok önemlidir. Hesaplarda düzenli olarak paylaşım yapılması, etkileşimi arttıracak sosyal medya özelliklerinin kullanılması, yorumlara ve mesajlara düzenli cevap verilmesi etkileşimi arttıracaktır.

Bunların yanı sıra link vererek ziyaretçileri web sitesine çekmek en çok tercih edilen yollardan biridir. Bu sayede web sitenizin trafiği artacak ve siteniz üzerindeki etkileşim artacaktır. Sosyal medyada yapacağınız iyileştirmeler SEO ile bağlantılı olmalıdır. Sosyal medya ağlarının arama motoru gibi kullanıldığı bir dönemde, kullanıcılar anahtar kelimeleri kullanarak aradıkları sayfaları kolaylıkla bulabilir. Ayrıca her sosyal medya ağının kendine kendine göre farklı kuralları ve getirileri vardır. Hazırlanan bir içerik her sosyal medya ağında aynı etkiyi yaratmaz. Örneğin; Instagramda görsel her zaman ön plandadır.

Kategoriler




Author
Esra AslışenCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz