Profesyonel Web Tasarımı Nasıl Olur?

Görsellerden ve metinlerden oluşan web sayfası içeriklerinin site ziyaretçilerine belli bir düzen içerisinde sunulmasına web tasarım denir. Günümüz dünyasında gelişen teknolojiyle birlikte hemen hemen her proje için web tasarımı gerçekleştirilmektedir. Web tasarımını en doğru şekilde tamamlamak için projenin ilk aşamada belirlenmesi son derece önemlidir. Herhangi bir şahıs, firma ya da ürün için hazırlanacak olan web sitesinin ana amacı; kişi veya kurumları en iyi şekilde tanıtmaktır. Bir web sitesi oluşturmadan önce birçok farklı aşamayı göz önünde bulundurmak gerekir. Peki profesyonel web tasarımı  için hangi aşamaları dikkate almalıyız?

İşte Profesyonel Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler…

Projenin Belirlenmesi

Bir web sitesi tasarımı öncesinde yapılması gereken ilk iş projenin belirlenmesidir. Proje belirlenirken ihtiyaçlar ve amaç göz önünde bulundurulmalıdır. Kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen rakip firma analizi de web tasarımı için önemlidir. Projenin hangi amaçla (kendini tanıtma, ön plana çıkma vb.) web sitesine ihtiyaç duyduğunu belirleyerek tasarıma başlamak çok daha doğru olacaktır.

Kurumsal Kimlik Çalışması

Kurumsal kimlik çalışması, web tasarımı öncesinde tamamlanması gereken önemli bir aşamadır. Logo, slogan, renk gibi unsurların belirlenmesi web sitesini şekillendirecek unsurlardır. Bu sebeple web tasarımı öncesinde kurumsal kimlik çalışmasının mutlaka yapılması gerekmektedir. Kurumsal kimlik kadar önemli olan bir diğer öğe ise grafik tasarım çalışmalarıdır. Kurumsal web tasarımı aşamasında kullanılacak olan resim, grafik, metin vb. öğeler sitede doğru yerde konumlandırıldığında tasarım daha ön plana çıkacaktır.

Web Sayfası Kodlaması

Web tasarımının kodlama süreci de kurumsal kimlik çalışması ve proje belirlenmesi kadar önemlidir. Web tasarımı kodlama işleminde kullanılan çeşitli programlama dilleri vardır. İnternet tarayıcılarının web sitelerini görüntüleyebilmesi için bu programlama dillerinin kullanılması şarttır.

Profesyonel web tasarımı için oldukça önemli olan başlıca üç unsur projenin belirlenmesi, kurumsal kimlik çalışması ve web sayfası kodlamasıdır.

 Eğer markanız, kurumunuz veya ürününüz için trendlere uygun bir web sitesi ile ön plana çıkmak istiyorsanız hemen profesyonel web tasarım ve reklam ajansımız ile iletişime geçebilirsiniz!

Kategoriler




Author
Esra AslışenCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz