seo çalışmaları


SEO Nedir? Seo Çalışmaları

SEO Türkçe anlamı; arama motoru optimizasyonu İngilizce açılımı “Search Engine Optimization” kelimelerin baş harflerinden meydana gelir.  Arama motorunda sayfaların ya da sitelerin yukarı sıralara çıkarılmasına yapılan çalışmaları kapsamaktadır. SEO çalışmaları son derece önemlidir ve son yıllarda çoğu site SEO çalışmalarına ağırlık vermiştir.

SEO

SEO’nun asıl amacı, açılımı gereğiyle “Search Engine Optimization” yani Arama Motorlarında yukarı yerlerde listelenmektir. Bu gaye de, sitelerde yer almakta olan bilgi, hizmet durumu veya satış platformların daha çok ilgili olan kitleye ulaştırılmasını sağlamaktır.

SEO, sitelerin normal yöntemlerle göremeyeceği web popülerliğine. normal görünen teknikler kullanılarak popülerliğe ulaşma yöntemidir. Bu popülerliğin yanı sırasında  Google sıralamasında artışı da beraberinde getirmektedir. SEO internet reklamcılığının en saygınlı ve kazancı çok yüksek pazarlama stratejisidir.

İnternet Reklamı

Popülarite sözcüğü web ortamı için ünlü olmak sözcüğü ile ifade edebiliriz. Google da yukarı yerlerde listelenmek en kazançlı reklam çeşididir. Lakin yukarı yerlerde listelenmek, esasında reklam yapmakla olmaktadır. Özetle sitenizi meşhur hale getirmek için yapılan bütün tanıtım ve reklamların neticeleri olarak sitenizi yukarı yerlere yükseltmektedir.

Google, bir sitenin ünlü olmaya başladığını, sayfayı ziyaret edenlerinin sayısının düzenli bir şekilde artışından ve site üzerine bilgilendirme ve link paylaşımlarından öğrenmektedir. Bu sayıların sayısı çoğaldıkça sitenin meşhur olması daha doğal bir yapıya ulaşır.

Bir sitenin meşhurluğu, faaliyete başladığı andan itibaren hesaba katarak gelişimi değerlendirilir ve arama motoru neticelerine doğrudan tesir eder.

SEO Nasıl Yapılır? 

SEO doğallık çalışmalarındaki anahtar sözcüğüdür. Google’ın yükseltme politikası doğal bir meşhur olma temeline dayanmaktadır. Bu doğal meşhur olma anlayışı içerisinde suni vaziyetler anlaşılır ve hesaba katılmazlar. Bu suni çalışmaların sayıca çok olması hesaba katılmamasının yanı sıra negatif olarak hesaba katılır ve sıralamaya bu negatif olarak tesir eder.

SEO Çalışmaları

Sitedeki bir makalenin bloglar, formlar ve sosyal medya hesapları gibi SEO’ ya yardım sağlayan platformlarda paylaşılması, kullanıcı profili ile yapılıyormuş görünümü taşımalı ve sitelerin kullanıcıya hakikaten bilgi veren, hizmet eden yararlı siteler olduğu fikri oluşturulmalıdır. Doğallığı idrak etmenin en temelini oluşturan çok önemli hususiyet çeşitliliğin fazla olmasıdır.

Kategoriler



Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz