seo


Seo Hakkında Bilinmesi Gerekenler

SEO, (Search Engine Optimization) yani Türkçeye çevrilmiş haliyle ‘Arama Motoru Optimizasyonu’. SEO, genel bir addır. Yani sizin internette arama motorlarında (Google, Bing, Yandex v.b.) üst sıralarda gözükmesi için yaptığınız çalışmaların tamamına verilir. En iyi SEO’yu yani arama motorlarında üst sıralara çıkmak için peki ne yapmak gerekir?

– Alan adınız yani domaininiz en büyük etkendir. Yaptığınız işle alakalı bir site ismi alırsanız üst sıralara çıkma şansınız artacaktır. Örnek verecek olursak, e-ticaretle saat satıyorsanız domaininizde saat kelimesinin geçmeli.

– Domaininizdeki sayfa uzantısı, SEO için etkili bir başka faktördür. Dünyada 250 milyondan fazla alan adı uzantısı mevcuttur. ‘.com’ dışındaki neredeyse tüm domainler, SEO için alt seviyedir. ‘.com.tr’ uzantısı bile yöresel olarak ancak yükselebilir.

– Eğer SEO çalışması yapıyorsanız, sitenizde özgün içerik üretmek zorundasınızdır. Size özgü ve özgün içerik arama motorlarında fark yaratır.

– Sitenizin, zarif ve hızlı tasarımı, e-ticaret sitelerinde ise güvenlik sertifikası olmalı.

– Anahtar kelimeleri, potansiyel ziyaretçilerinize göre yazın. Sayfanızı onlarca farklı terim için asla optimize edemezsiniz. Onun için sorgulamada, yaptığınız işle alakalı anahtar kelimeleri arattırmaya çalışın.

Sürekli sitenizle ilgilenip, bunu yıllar içine yayarsanız anahtar kelimelerde üst sırada yer alır, ziyareti sayılarınız artıp, marka değeriniz yükselmiş olur. Google, şuan için dünyanın en iyi arama motorudur. Ona kalite sunarsanız o da size karşılığını verecektir.

ACW reklam ajansı olarak bir blog yazımızın daha sonuna geldik. 🙂

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz