Dikkat Dikkat Google’dan Kaçmaz , Duplicate Content!

“Kim yeni içerik yazacak kopyala yapıştır” “malum yazılımları kullan kopya mopya ne fark eder, ikl dakikada al sana içerik” devri kapandı. Tabi web sitenizin arama motorlarında “spam” olarak gözükmesini kendinize dert ediyorsanız. Etmiyorsanız en hafif tabiriyle, ilham almaya devam.

Yeni özgün içerik hazırlamak için vakitlerinin olmadığını bahane eden ya da sadece uğraşmak istemeyen site sahipleri başka sitlerden emek verilerek hazırlanmış içerikleri kopyala yapıştır yöntemiyle kendi sitelerine taşıyorlar. Google gibi arama motorları tarama yaparken yapılan bu emek hırsızlığını anında fark ediyor. Aynı içeriği farklı bir sitede bulan arama motoru tarih vb bilgilere bakarak içeriğin asıl sahibi olan siteyi tespit eder, kopyala yapıştır yapan siteyi de suçlu olarak mimliyor. Sitelerin mimlenmesine neden olan web web üzerinde bir çok url’de yer alan bu alıntı içeriklere de Duplicate Content adı veriliyor.

Birçok web sayfasında yer alan Duplicate Content içerikleri; ya birbirine çok benzer ya da bire bir aynı olabiliyor. Doğal olarak bu durum kopya içerik bulunduran siteler için çeşitli sonuçlar doğurur.

Bunlar;

  • Arama motorları kopya içerik olan sayfaları direkt “Duplicate Content” olarak işaretler ve dizinde sıralamaz ya da sonlara atar. Bu nedenle organik trafik azalır.
  • Arama motorları özellikle de Google sitiniz için kasıtlı içerik çalma ya da kopyalama kararı verirse sitenizin cezalandırabilir ya da dizinden komple kaldırabilir.
  • Dizine eklenmiş sayfa sayısında azalma; arama motorlarının tekrarlayan içerik nedeniyle  indekslemeyi red etiği genellikle alışveriş sayfalarında karşımıza çıkan bir durumdur.  

Kısacası tüm site sahiplerine tavsiyemiz özgün olun, görünür olun. Bol organik trafikli günler dileriz.

Kategoriler




Author
Ceyhun YeşilyurtCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz