reklam engelleyici ne kadar güvenilir?


Reklam Engelleyici Araçlar Güvenli mi?

İnternette web üzerinde gezerken karşınıza çıkan reklamlar, hem sizin içeriğe ulaşmanızı geciktiriyor hem de ekranı kaplayarak bazen sinir bozabiliyor. İçerik üreticilerinin gelirlerini karşılayan bu reklamlar, bazı internet siteleri tarafından suistimal edilip, abartılabiliyor. Bunlara çözüm olarak da kullanıcılar, çeşitli reklam engelleyen uygulamalar (uBlock, AdBlock, AdFender v.b.) kullanabiliyor. Peki, bu reklam engelleyici programlar güvenli mi? Riski var mıdır? ACW İstanbul reklam ajansı olarak bu soruyu cevaplandırmak istiyoruz.

AdBlock’tan başlayacak olursak, Chrome web mağazası güvencesi altında. Ayrıca açık kaynak kodu belli olan bir uygulamadır. Hatta bu yüzdem hataların bulunması ve düzeltilmesi diğerlerine göre daha çabuk gerçekleşir. Önceden sizin tarafınızdan belirlenen filtrelerle de reklamları kişisel olarak da engelleyebilirsiniz.

uBlock, basit bir reklam engelleyici olarak öne çıkmaktadır. Tutumlu yapısı ve kolay kullanımı var. Özelleştirme yapamasanız da süzgeçler sayesinde browserınızı yormamaktadır. Zamanla geliştirilen ve güncellenen yazılımıyla bir sorun teşkil etmemektedir.

Adblock Plus, AdBlock’tan farklıdır. Seçenekle birlikte gelen bir uzantıdır. Size siteler için beyaz bir liste oluşturmayı ve kendi filtrenizi yaratmanızı sağlar.

Ghostery, Almanya’da geliştirilen kodlar arası takibe yönelik reklama parçalarını silme programı. Reklam ve benzeri içerikleri sizin için profilliyor. Sayfada devam eden kısımları yok eden program, onları etkisiz hale getiriyor. Ücretsiz kayıt imkânı olan Ghostery’de, profilinizi oluşturup istediğiniz tarayıcıda kullanabilirsiniz. Kaydettiğiniz profil sayesinde de istediğiniz yerde istediğiniz browsera kurarak kullanıcı ayarlarını tekrar tekrar yapmanıza gerek kalmaz.

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz