2020 tasarım trendleri


2020 Tasarım Trendleri

2020 yılı hayatımızda çok fazla şeyi değiştirdi. Ancak söz konusu tasarım trendleri olunca, acaba bu değişimler tasarımlara da yansıdı mı? Bu konuyu daha derinden incelemek için, bu konuya değinmek istedik. Dilerseniz, daha fazla vakit kaybetmeden 2020 yılına damga vuran web tasarım trendlerini mercek altına alalım. İşte 2020 tasarım trendleri… 

Web sitenizi ziyaret eden, potansiyel bir müşterinin dikkatini çekebilmek için kaç saniyeniz var? Müşterinizle gerçek bir çevrimiçi etkileşim içerisine girmek istiyorsanız, yalnızca 5 saniyeniz var. Çünkü insanlar, doğası gereği sabırsız ve çabuk bir şekilde bilgi alışverişinde olmak isterler. Bu bilgi alışverişine girebilmek için mutlaka müşterinizin dikkatini çekmek zorundasınız. Bu alışveriş, dikkat çekici ve gerçekten tüketici odaklı bir web tasarımından geçiyor, iyi tasarlanmış bir web sitesi estetikten çok daha fazlasını sunuyor. 

Web site tasarımının kullanımı basit, estetik açıdan hoş, hedef kitleye uygun ve marka imajını destekler nitelikte olmalıdır. Pek çok web sayfası sadeliğe odaklanarak tasarlanmıştır, böylece web sitesinde kullanıcıların dikkatini dağıtacak tüm ögelerin ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda iyi çalışan web site tasarımları, hedef kitlenin güvenini kazanmak için çok önemlidir. Bunun yanı sıra hayatımızın her alanında olduğu gibi web sitesi tasarımında da trendler yıllar içerisinde değişmektedir. Bazı eski tasarım trendleri ve içeriklerini kullanmak, web sitenizin veya markanızın güncelliğini yitirmesine sebep olabilir. Her yıl değişen tasarım trendlerine ayak uydurmak, markanızın profosyonelliğine yardımcı olur. 2020 yılına damga vuran tasarım dünyasının trendlerini hep birlikte inceleyelim. İşte 2020 yılına damga vuran tasarım trendleri…

Mikro Animasyon

Mikro animasyonlar, küçük animasyonlar anlamına gelir. Sitelerdeki canlı, parlak ve hareketli yönlendirmeler, web sitesinin kullanım kolaylığı noktasında kullanıcılara fayda sağlayacaktır. Kullanıcı deneyimi ve gerçeklik konusunda da yardımcı olmaktadır.

Modern Tasarım

Son zamanlarda canlı renkler ve geometrik şekilleri kullanarak minimal tasarımlar yapmak oldukça popüler. Parlak renkler, temiz ve net kenarlar, dikkat çekici ve açıklayıcıdır. Bu trende uygun olan web siteleri müşteriye, göz alıcı ve çekici bir site deneyimi sunar.

Flat Tasarım

Flat tasarımlar, iki boyutlu çizimlerin bir araya getirdiği, minimalizm ve sadeliğin ilke alındığı tasarım anlayışıdır. Bu tasarım trendinde, kabartma, gölge, efekt gibi unsurlar kullanılmaz. Bu anlayışla hazırlanmış web sitelerinde, basit ve geometrik şekiller oldukça az resim ile üç boyutlu şekillere ihtiyaç duyulmadan tasarlanır.

Asimetrik Düzen

Bu yıl, web sitesi trendlerinin arasında sıradanlığa karşı çıkmış, düzeni alt üst desen bir tasarım anlayışıyla karşı karşıyayız. Düz çizgileri ve düzeni yok eden bu anlayış, karmaşıklığı ilke alıyor. Kulağa her ne kadar mantıksız gelse de, asimetrik düzen ile hazırlanmış web sitelerini incelediğinizde fikriniz değişebilir. Asimetrik düzenler, web sitesine hareket katmakla birlikte yaratıcılığın sınırlarını zorluyor. Yıllar boyu kullanılmış olan simetrik site düzeninin aksine, hareketli ve asimetrik site anlayışıyla tüketiciyi harekete geçiriyor.

Genel itibarıyle 2020 yılının tasarım trendlerini incelediğimizde iki ayrı ucun ön plana çıktığını görüyoruz. Hareket ve durağanlık. Geometrik şekillerin bolca kullanıldığı, asimetrik tasarımlar ve mininalizmden ilham alan çizgisel ve durağan tasarımlar boy gösteriyor. Google algoritmasının da gelecek yıllarda bu iki trende daha çok önem vereceğinden hiç şüphemiz yok. Bu trendlerin 2021 web tasarım trendlerinde de devam edeceği çok aşikar.

Siz de trendlere uygun, profesyonel, özgün, kurumsal kimliğinize ve yapmış olduğunuz işe uygun bir web sitesiyle işlerinizi büyütmek istiyorsanız, ajansımız ve tecrübeli ekibimizle tanışmaya davet ediyoruz!

Kategoriler




Author
adminCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz